Hívjon! 30/642 5124

Parkettázás, parketta csiszolás

Határidőre, garanciával

30/642 5124

A javítás a felületkezelés módjától függ. Olajos felületű parketták esetében elegendő a sérülés helyén javítani. A javítás ebben az esetben kimerül a sérült felület korrekciójával és újraolajozásával. Lakkal kezelt felületek esetében más a helyzet: a javítás az egész területet érinti, így a javítás az egész helyiség parketta felületét érinti. Újra kell csiszolni és lakkozni a teljes felületet.

Kisebb hibáknál - mattulásnál, vagy karcos felületnél - a megoldás egyszerű: az adott lakkrendszerhez tartozó polishhal - legalább szoba szinten - fel kell fényezni az egész parketta felületet. Ez azt jelenti, hogy a használt polish habot a flakonra írt mennyiséggel fehér pad feltéttel csiszológéppel (tárcsás) bele kell masszírozni a lakkos felületbe, frissítve a lakkozást.

Léteznek javító szettek is, azonban a használatuk alapos körültekintést igényel: fontos tudnunk, hogy a fa parkettánk felülete mivel volt kezelve, ugyanis az egyes anyagok a legtöbb esetben nem kompatibilisek egymással. Ez nem kizárólag azt jelenti, hogy az olajos felületre nem rakhatunk lakkot, hanem akár azt is, hogy az egyik olajjal beitatott fát nem lehet lehet egy másik fajta olajjal felületkezelni, mert vagy nem szívódik be, vagy hosszú ideig ragacsos lesz a felülete.

Lakkok esetében a helyzet még könnyebb melléfogni: a különböző lakkok nem mindig tapadnak egymásra. Előfordulhat, hogy száradás után az újonnan felvitt lakkréteget egyben le lehet emelni a régiről, akár egy levedlett bőrréteget. Ha tudjuk a felületkezelésünk, akkor a neten böngészve könnyen található javító szetteket, amik a lakkal, fa színével azonosak, és hatékonyan kezelik a problémát. Ezek a szettek nem olcsók, de egy teljes felújításnál még mindig költséghatékonyabbak.

A parketta önhatalmú javítása sokszor többe kerül, mintha szakemberre bízná a feladatot. Mielőtt parketta javításba vágna bele, mindenképpen beszéljen egy parkettás szakemberrel.

2016-07-03 17:30

« Vissza

Parketta csiszolás, parkettacsiszolás, parkettás, parketta felújítás - Hargitai András - a Parketta Doktor

Hargitai András - a Parketta Doktor

Sok éves tapasztalattal a parkettás szakmában túlzás nélkül állítom, hogy mindent tudunk a parkettákról. Szeretjük a munkánkat. Szeretjük azt is, amikor készül, és főleg amikor kész van. Egy szépen lerakott parketta egy még bútorozatlan lakásban nagyon esztétikus tud lenni.

Szolgáltatási területünk Budapest kerületei mellett az egész országot lefedi.

Kérdése van? Keressen bizalommal, várom hívását!

30/642 5124 (Hétfőtől - Péntekig 09:00 - 17:00 között hívható)

Kövess minket a Facebook-on is!