Hívjon! 30/642 5124

Parkettázás, parketta csiszolás

Határidőre, garanciával

30/642 5124

Eldöntüttük, hogy a parkettát csiszoltatjuk, lakkoztatjuk, felújtjuk, kicseréljük. Felvettük a kapcsolatot a szakemberrel. Mikre kell gondolni, figyelni? Rövid leírásunk hogy az első kapcsolatfelvételtől a kész munkáig mi történik.

Az ügyfél érdeklődésekor igényfelméréssel kezdődik a beszélgetés. Ekkor kiderül, hogy igényel-e személyes felmérést a kért munka vagy nem. Amikor már konkrét munkavégzési időpontot beszélünk meg, akkor az, általunk a naptárba beírva fixnek tekinthető. A munkát legtöbb esetben reggel 8 órakor kezdjük kivéve, ha a megrendelő másként kéri.

Alapesetben, ha nem szükséges javítás, pótlás vagy egyéb megelőző művelet, akkor kezdjük a csiszolást durva csiszolóvászonnal, mely 24 vagy 36-os szemcseméretű. Ezt követi a szélek csiszolása, melyet egy erre alkalmas géppel végzünk. Majd fokozatosan finomítjuk a parkettamezőt és a széleket addig, amíg teljesen sík és homogén felületet nem kapunk. A legvégén egytárcsás csiszológépet használunk a végleges, tökéletes befejezés érdekében.

Amennyiben a parkettaelemek mozognak és már nincsenek leragadva rendesen az aljzathoz, akkor a felújításkor alkalmazott hézagtömítés nem lesz tartós, rövid időn belül kipereg a résekből. Ezt megelőzve kell rögzíteni a parkettát a talajhoz és egymáshoz, amit műgyanta bevonattal érünk el. A gyanta befolyik a réseken és a fát. 24 óra száradás után kezdhető a csiszolás.

A felületkezelés lehet lakkozás, ezen belül 1 vagy 2 komponensű extra matt, matt, selyemfényű vagy fényes lakk. Végezhető olajozás-viaszozás. Pácolás lak vagy olaj fedőréteggel.

Végezetül, ha a munkával elégedett az ügyfél, akkor a használati utasítás keretében átadjuk a munkát és elszámolunk az előre megállapodott összeggel.

2017-02-04 10:53

« Vissza

Parketta csiszolás, parkettacsiszolás, parkettás, parketta felújítás - Hargitai András - a Parketta Doktor

Hargitai András - a Parketta Doktor

Sok éves tapasztalattal a parkettás szakmában túlzás nélkül állítom, hogy mindent tudunk a parkettákról. Szeretjük a munkánkat. Szeretjük azt is, amikor készül, és főleg amikor kész van. Egy szépen lerakott parketta egy még bútorozatlan lakásban nagyon esztétikus tud lenni.

Szolgáltatási területünk Budapest kerületei mellett az egész országot lefedi.

Kérdése van? Keressen bizalommal, várom hívását!

30/642 5124 (Hétfőtől - Péntekig 09:00 - 17:00 között hívható)

Kövess minket a Facebook-on is!